contact@pro-vitaal.nl
+31 (0)6 406 09 223

Bedrijfsyoga

Stresspreventie

Kundalini Bedrijfsyoga richt zich vooral op stresspreventie en stressvermindering op het werk. Stress ontstaat bijvoorbeeld door een (langdurige) hoge werkdruk. 
De aandacht gaat snel uit naar taken die nog moeten gebeuren. Meegaan in zo’n maalstroom van gedachten leidt af en spanning bouwt zich makkelijk op.
Bewust waarnemen van de ademhaling en het lichaam, maakt dat je afstand 
neemt van de gedachtestroom en je je beter focust. Dit bevordert het concentratievermogen en het werkplezier en daarmee ook de productiviteit.

Door het doen van eenvoudige ademhalingsoefeningen en yoga nemen stressgevoelens af. 
Door regelmatig aan yoga te doen wordt op den duur het opbouwen van teveel spanning voorkomen. 

Yoga achter je bureau

Andere, veel voorkomende klachten op de werkvloer, ontstaan doordat de medewerker langdurig zittend werk doet. Denk aan hoofdpijn, migraine, nek en schouders die vastzitten, vermoeide ogen en rugklachten. Deze hebben een negatief effect op het werkplezier en de productiviteit. Door af en toe even tijd te nemen voor yoga krijgen de belaste lichaamsdelen weer een oppepper. De oefeningen worden op de bureaustoel gedaan, kosten weinig tijd en zijn dus makkelijk te integreren in een werkdag!

Kortom

Yoga brengt hoofd en lijf tot rust, vermindert stress, zorgt voor een sterk immuunsysteem en zenuwstelsel. Levert energie, bevordert creativiteit en verbetert concentratievermogen. 

Heeft u interesse in bedrijfsyoga bij u op het werk? Neem dan contact op met Regina de Jonge om wensen en mogelijkheden te overleggen.

E-mail: contact@pro-vitaal.nl
Telefoon:: 06 406 09 223